Győr-Moson-Sopron megye

Súlykorlátozást vezet be Ausztria a soproni és a kópházi határárkelőknél

Súlykorlátozást vezet be Ausztria a soproni és a kópházi határárkelőknél

A 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművekre korlátozást vezetnek be az osztrák hatóságok a soproni és a kópházi határátkelőknél. A Kópháza-Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) határátkelőnél már életbe lépett a szabályozás, a Sopron-Kelénpatak (Klingenbach) hatátkelőnél egyelőre nem.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint az osztrák hatóságok a korlátozással azt szeretnék elérni, hogy a gyorsforgalmi vagy főúti határátkelőket használják a nehézgépjárművek a határ átlépésére. A tiltás nem vonatkozik a határátkelőhelyek közigazgatási területeiről induló és oda érkező teherautókra, így nem érinti a soproni járásból induló vagy oda érkező 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárműveket. A soproni határátkelőnél jelenleg a húsz tonnát meghaladó nehézgépjárművekre vonatkozik korlátozás.

 

Súlykorlátozást vezet be Ausztria a soproni és a kópházi határárkelőknél

 

A személyautóval közlekedők továbbra is korlátozás nélkül használhatják a burgenlandi tartományba vezető közúti határátkelőket. A korlátozásokról a magyar oldalon tájékoztató táblákat helyez ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A táblákat a határátkelők előtti utolsó csomópontnál helyezik ki, hogy ne a határátkelőknél kelljen visszafordulniuk a járműveknek. A 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek északra a Hegyeshalom-Miklóshalma (Nickelsdorf), délre pedig a Kőszeg-Rőtfalva (Rattersdorf) határátkelőket használhatják legrövidebb kerülőútvonalként.