Győr

A Győri Balett sikeres évadot zárt

A Győri Balett sikeres évadot zárt

A társulatnak három bemutatója volt a 2016-2017-es évadban, a Rómeó és Júlia, A diótörő és a Kodály-emlékév kapcsán készült Romance. Jelenleg a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál július 23-i nyitóünnepségére készülnek.

Több hazai városban is felléptek, 16 külföldi előadásuk volt, többek között Bécsben, Berlinben, Pozsonyban és Nyizsnyij Novgorodban. Kiss János, igazgató hangsúlyozta, egyik legfontosabb küldetésük, hogy egyre több gyerekkel szerettessék meg a táncművészetet. Jó úton haladnak, amelyet A diótörő sikere mellett a 13. Magyar Táncfesztivál keretében megrendezett harmadik gyermektáncfesztivál mutatói is igazolnak.

 

A Győri Balett sikeres évadot zárt

A Győri Balett A diótörő című előadása sikert aratott a gyerekek körében

 

A jövő évadról elmondta, hogy november 11-én lesz legújabb darabjuk, A skarlát betű bemutatója, amelyet Velekei László, a balett művészeti vezetője koreografál. Több külföldi meghívásuk is van már, egyebek mellett Moszkvában is fellépnek majd. A hazai közönség Budapest mellett Szombathelyen, Pécsett és Veszprémben is láthat előadásokat. Az EYOF próbái már megkezdődtek, a produkcióban hatvan táncos vesz részt, a Győri Balett mellett a Győri Nemzeti Színház táncművészei, valamint a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei.

 

/T.D.