Győr

A legjobb 26-ban az Öt Templom Fesztivál

A legjobb 26-ban az Öt Templom Fesztivál

Felkerült az Öt Templom fesztivál Európa legjobb kulturális rendezvényeinek huszonhatos listájára, a májusi fesztivál így az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) fődíjáért is versenyben van.

 

Az EFFE az Európai Fesztiválok Szövetségének kezdeményezéseként idén második alkalommal adot lehetőséget, hogy a 2017-2018-as szezon fesztiváljait minősítse és rangsorolja. A 39 országból érkező pályázatok közül a nemzeti zsűri döntése alapján tavasszal 715 európai fesztivál - köztük 30 magyar pályázó - nyerte el az EFFE Minősített Fesztivál címet.

 

A győri Öt Templom Fesztivál bekerült Európa legjobb kulturális rendezvényeinek 26-os listájára

A győri Öt Templom Fesztivál bekerült Európa legjobb kulturális rendezvényeinek 26-os listájára

 

A 715 fesztivál közül került ki az 26 díjazott, amelyek a jövőben viselhetik az EFFE Laureate Festival címet. A 26 kiemelt fesztivál között a zsűri nem állított fel rangsort, ezzel is jelezve, hogy ezek a rendezvények továbbra is versenyben vannak az EFFE fődíjaiért. A hivatalos díjátadó gálát szeptember 18-án Brüsszelben tartják meg. Az Öt Templom Fesztivál középpontjában Győr-Újváros egyedülálló építészeti értéke, az egy utcában egymás után álló, öt vallást képviselő öt templom, valamint a zsidó-keresztény kultúra áll.

 

/T.D.