Győr

Átadták a 83-as út kibővített szakaszát

Átadták a 83-as út kibővített szakaszát

Átadták a 83-as út győri bevezető szakaszának kétszer kétsávossá és úgynevezett turbó körforgalmakkal kibővített szakaszát Győrben. A fejlesztés mintegy 1,4 milliárd forint európai uniós és hazai költségvetési forrásból valósult meg.

Kara Ákos, infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár, a térség fideszes országgyűlési képviselője az átadáson azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztéssel biztonságosabbá vált az M1-es autópályára a fel- és lehajtás, valamint a győri bevezető szakasz közlekedése. A beruházás az első üteme volt a  83-as út Győr és Pápa közötti szakasza kétszer kétsávossá bővítésének. A mintegy negyven kilométer hosszú Győr és Pápa közötti szakasz bővítésének jelenleg a tervezése zajlik. A tervek szerint a bővítés és felújítás 2022 negyedik negyedévében fejeződik be. 

 

Átadták a 83-as út győri bevezető szakaszának kibővített szakaszát

A fejlesztéssel biztonságosabbá vált az M1-es autópályára a fel- és lehajtás, valamint a győri bevezető szakasz közlekedése

 

Simon Róbert Balázs, Győr 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az M1 csomópont a felújítás előtt rendkívül balesetveszélyes volt. A következő évek feladata az lesz, hogy a Győr és Pápa közötti mintegy 50-55 perces menetidő a fejlesztéssel jelentősen csökkenjen és biztonságosabbá váljon a közlekedés - közölte. A 83-as út kétszer kétsávossá bővítésének alapkövét tavaly december 22-én tették le Győr mellett. Akkor elhangzott, hogy a pápai reptér NATO-bázissá válása miatt vált sürgetővé a fejlesztés.

 

MTI/T.D.