Győr

Átadták a QP gyártóüzemét Győrben

Átadták a QP gyártóüzemét Győrben

Átadták a Qualitative Production Gépipari és Kereskedelmi Zrt. hatezer négyzetméteres gyártóüzemét. A fejlesztéssel a magyar családi tulajdonban lévő vállalat megduplázza éves gyártókapacitását.

A QP Zrt. 6,2 milliárd forintból megépített gyártóüzemét a kormány egyedi kormánydöntéssel 1,5 milliárd forinttal támogatta. A fejlesztéssel mintegy 500 ezer hengerfejet fognak előállítani, mindezek mellett a mexikói tulajdonú Nemak Győr Kft. stratégiai beszállítójává váltak. Bogisich Ferenc, a QP Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója arról beszélt, hogy harmadik üzemcsarnokukban robotizált gyártósorokon folyik a termelés, és ezzel a beruházással mintegy 120 munkahelyet teremtenek. A gyártócellák Japánból érkeztek, a teljes gyártási kapacitást jövő év végre fogják elérni. 

 

Átadták a QP gyártóüzemét Győrben

A cég harmadik üzemcsarnokában robotizált gyártósorokon folyik a termelés, a mostani beruházással mintegy 120 munkahelyet teremtenek

 

Simon Róbert Balázs, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Magyarország legújabb ereje a magas minőséget képviselő dolgozókban van, a zöldmezős beruházásban elkészült csarnok pedig ipartörténelmi pillanat a 25 éves, magyar tulajdonú cég történelmében. Borkai Zsolt polgármester azt mondta, hogy a QP nemcsak munkahelyeket teremt, hanem olyan beruházásokat hajt végre, amelyek az innovációról és a technológiafejlesztésről szólnak. 

MTI/T.D.