Győr

Átépítik a győri fürdőt

Átépítik a győri fürdőt

Borkai Zsolt polgármester a győri fürdő átépítéséről elmondta: a Modern Városok program keretében megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően "valódi térségi vonzerőt jelentő komplexum jön létre".

A Győrplusz.hu-nak adott interjúban a polgármester elmondta: a győri strand medencéinek állapota leromlott, ugyanakkor a fejlesztés keretében sokkal több valósul meg, a felújítás helyett 2020-ra vízi élményparkká változik az intézmény. Páternoszter Piroska polgármesteri biztos hozzátette: az építmény egyedi lesz, mintegy 30 méteres parkkal, óriáscsúszdákkal, számos parkolóval és látványos attrakcióval.

 

Teljesen átalakul a győri fürdő - forrás: gyor.hu

Fedett uszodát is építenek, amely nyáron kinyitható lesz

 

A koncepcióterv szerint a Fürdő téren vendéglátóegységek alakulnak, utcabútorokat helyeznek ki, a sátras uszoda helyett fedett uszoda épül, aminem egy része megnyitható lesz nyáron. Jelentősen bővítik a termál- és élményfürdőt, gyermekrészleget is kialakítanak, illetve egy kétszintes pihenőépületet is terveznek. A koncepcióterv a megfelelő árvízvédelmet is tartalmazza, a gát a természetes része lesz a fürdőnek. Továbbá a parkolóhely-kapacitás bővítés mellett 250 kerékpártárolót is kialakítanak.

 

/T.D.