Győr

Az Olimpiai Sportparkba költözik a színház és a Győri Balett

Az Olimpiai Sportparkba költözik a színház és a Győri Balett

2019-től várhatóan két évadon át az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában játszik majd a színház és a Győri Balett társulata a Győri Nemzeti Színház tervezett felújítása miatt.

A Modern városok program keretében ütemezetten újul meg a színház és környezete. A beruházás várhatóan 2019-ben kezdődik. Az ideiglenes helyszínt némileg átalakítják, így méltó lesz majd arra, hogy két évadon keresztül ott játsszon a társulat. 

 

Az Olimpiai Sportparkba költözik a színház és a Győri Balett 

A Győri Nemzeti Színház felújítására 20 milliárd forint áll rendelkezésre, várhatóan 2021-ben költözhet vissza a társulat


Az 1970-es években épült színház nem elégíti ki a 21. századi igényeket, hiszen komolyabb komplex felújítás azóta nem történt. Borkai Zsolt, polgármester türelmet és bizalmat kért a munkálatok idejére a nézőktől és a színház dolgozóitól is. A Győri Nemzeti Színház és környezete felújításáról idén április 28-án írt alá a Modern városok program keretében együttműködési megállapodást Borkai Zsolt Orbán Viktor miniszterelnökkel. A megállapodás szerint húszmilliárd forint áll majd rendelkezésre a projektre.

 

MTI/T.D.