Győr

Birkózó Európa-bajnokságot rendeznek Győrben

Birkózó Európa-bajnokságot rendeznek Győrben

A tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) épült Olimpiai Sportközpont ad otthont Győrben júniusban a serdülő birkózó Európa-bajnokságnak és a kötöttfogású Magyar Nagydíjnak, a Polyák Imre-emlékversenynek.

A két nemzetközi viadal sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos alpolgármester hangsúlyozta, a helyszín tökéletes kulisszákat teremt a versenyekhez, és bár az EYOF-on még nem volt jelen a birkózás, most szeretettel várják a sportágat. Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke úgy fogalmazott, a sportág 2015 óta regnáló vezetése zászlajára tűzte minél több nagy nemzetközi verseny Magyarországra hozatalát, valamint a birkózás népszerűsítését. 2016-ban a nem olimpiai súlycsoportok vb-je, tavaly a Magyar Nagydíj mellett az U23-as Eb volt itthon, idén pedig újabb duplázásra kerül sor az októberi felnőtt világbajnokság előtt - tette hozzá.

 

EYOF-helyszín ad otthont a serdülő birkózó Eb-nek és a kötöttfogású Magyar Nagydíjnak Győrben

A serdülő birkózó Európa-bajnokságnak és a kötöttfogású Magyar Nagydíjnak, a Polyák Imre-emlékversenynek ad otthont Győr

 


"Győrben nagy hagyománya van a birkózásnak, Sillai László, Klauz László, Orbán József, világversenyes érmesek sora indult innen, örülök, hogy Győrbe hozhattuk ezeket a versenyeket. A serdülőkön nincs eredménykényszer, abban bízunk, hogy jobban szerepelnek, mint a tavalyi belgrádi premieren" - mondta. Kifejtette, 600 versenyzőt és 300-400 kísérőt várnak az Eb-re, a nagydíjra pedig 10-15 országból 200-300 vendéget.

 

MTI/T.D.