Győr

Bővítették a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégiumot

Bővítették a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégiumot

A győri Széchenyi téren álló Lloyd-palota két szintjével bővült a vele szemben működő Czuczor Gergely Bencés Gimnázium. Az épületet tavasszal, egy kormánydöntést követően, a magyar állam megvásárolta tulajdonosától és oktatási, hitéleti célokra átadta a győri Szent Mór Bencés Perjelségnek.

Czepek Gábor, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár az átadó ünnepségen elmondta, hogy a keresztény oktatásra fogékonyak a fiatalok és a szülők, a bencés gimnázium pedig évek óta túljelentkezéssel küszködik. Az intézményben végzett kimagasló szakmai oktatás és közösségi élet garancia a kormány számára, hogy megfelelő kézbe került az épület - fogalmazott. 

 

Oktatási épülettel bővült a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium

A Lloyd-palota átalakítása mintegy 30 millió forintba került

 

Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy míg 2010-ben az óvodától a középiskoláig 112 ezer 500 gyerek vett részt egyházi oktatásban a köznevelés keretein belül, addig 2016-ban már csaknem a duplája, 204 ezer gyerek. Borkai Zsolt, Győr polgármestere arról beszélt, hogy a bencés gimnázium fontos szerepet tölt be a város oktatási életében, mert értékeket közvetít. A Lloyd-palota átalakítása mintegy 30 millió forintba került. Az önerős beruházás során öt nagyobb és négy kisebb tantermet, valamint vizesblokkokat alakítottak ki. A bencés gimnáziumban több mint ötszáz gyermek tanul.

 

MTI/T.D.