Győr

Csomópontot adtak át Győrben

Csomópontot adtak át Győrben

Az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját ismét használhatják az autósok, a szakaszon gyorsabb lett az áthaladás, biztonságosabb az autópályára való fel- és lehajtás, valamint a bevezető szakasz közlekedése is.

A fejlesztés során egy kilométer hosszan a meglévő kétszer egy sávos útból kétszer két sávos út készült fizikai elválasztással. Az autópálya és a 83-as út keresztezésénél és a Mérföldkő utcánál található csomópontokat úgynevezett turbó körforgalomú csomóponttá építették át. Az autópálya Mosonmagyaróvár felőli lehajtójánál közvetlen ág épült ki Pápa felé, s a sztráda hídja alatt a 83-as utat a kapacitás növelés érdekében kétszer két sávra szélesítették ki.

Átadták az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját Győrben

Az M1-es autópálya és a 83-as út csomópontját ismét használhatják az autósok

 

A harmadik körforgalom építése jövő márciusban kezdődik, ahogy a közvilágítás építésének befejezése is akkorra várható a teljes szakaszon. Akkor további forgalom korlátozásokra, terelésre, de akár az autópálya csomópont ismételt, rövid idejű lezárására is lehet még számítani. A 83-as út győri bevezető szakaszának átépítésére a kormány nettó 1,4 milliárd forintot biztosított.

 

MTI/T.D.