Győr

Egyedülálló együttműködésbe kezd a fehérvári és a győri jégkorongklub

Egyedülálló együttműködésbe kezd a fehérvári és a győri jégkorongklub

Három évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással a Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC jégkorongklub a közeljövőben átadandó Nemak Jégcsarnokban.

Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke elmondta, a Magyar Jégkorong Szövetség sportágfejlesztési stratégiájával összhangban lévő együttműködés célja a Fehérvári Titánok fejlődését szolgáló projekt közös elősegítése, melynek része az Erste Liga-csapat győri szerepeltetése, illetve hogy az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián tanuló fiatalok mellett a Győrben nevelkedő tehetségeket is fokozatosan beépítsék az együttesbe. A sportvezető hozzátette, a hároméves megállapodás első harmadában, azaz a 2019/20-as szezonban a Fehérvári Titánok gárdája legalább 12 mérkőzését Győrben játszik, míg a második évben az összes hazai mérkőzés helyszíne Győr lesz. A harmadik évben reményeik szerint kialakul egy stabil győri férfi első osztályú csapat, másrészről pedig létrejön a ma még Magyarországon egyedülálló, ugyanakkor szakmailag előrelépést jelentő és gazdaságilag fenntartható úgynevezett farmcsapat jellegű együttműködés.

 

Egyedülálló együttműködésbe kezd a fehérvári és a győri jégkorongklub

Egyedülálló együttműködésbe kezd a fehérvári és a győri jégkorongklub

 

Nagy Ákos, a Győri ETO HC klubmenedzsere rámutatott, az együttműködés harmadik évére az együttes megjelenésében és megnevezésében is markánsan megjelenik majd a győri klub, azaz 2021-re zöld-fehér színekben szerepel majd a Titánok csapata. Charles Wassen, a győri klub elnöke és egyben egyik főtámogatójának, a Dana Hungary Kft.-nek a vezetője kitért arra is, hogy októberig befejeződnek az új csarnok építési munkálatai, onnantól kezdve pedig az a cél, hogy első osztályú jégkorongcsapat legyen Győrben. Kiemelte, a Fehérvárhoz hasonlóan, a kisalföldi megyeszékhelyen is szeretnének erős hokikultúrát felépíteni. Szarvas Zoltán, Győri ETO HC alelnöke arról beszélt, ki kell használni az együttműködést, hogy profi jégkorong lehessen a városban.