Győr

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben, amely az Audi A3 Cabriolet, a TT Coupé és Roadster, valamint a Q3 után a legújabb győri modell.

Elsőként egy harmatezüst színű jármű gördült le a gyártósorról. A modell kezdetben benzin- és dízelmotorral választható, a benzinmotor 230 lóerő, míg a dízelmotor 150 lóerő teljesítményű. Mindkét motortípus a győri Audiban készül. A tervek szerint a jövőben újabb erőforrások is megjelennek a kínálatban, köztük egy nagy teljesítményű dízel és egy belépő szintű benzines erőforrás, amely 48 voltos mild hibrid rendszerrel működik együtt. A Q3 Sportback az Audi termékkínálatának első kompakt crossover modellje, amely az Audi Q3 leghangsúlyosabb ismertetőjegyeit is magán viseli. 

 

Elindult az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása Győrben

A Q3 Sportback Európában ősztől kerül a kereskedésekbe

 

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke szerint világszerte folyamatosan nő a SUV-ok iránti kereslet, ezért kiemelkedő jelentősége van annak, hogy a Q3 modell után egy újabb Q-modellel bővült gyártási portfóliójuk. Hozzátette, hogy a győri járműgyár az egyik legrugalmasabb az Audi konszernben, mert jelenleg öt különböző modell készül ugyanazon a gyártósoron. Egy korábbi tájékoztatás szerint a Q3 Sportback Európában ősztől kerül a kereskedésekbe.