Győr

Ezer program a Győrkőcfesztiválon

Ezer program a Győrkőcfesztiválon

Július 6. és 8. között kerül megrendezésre a 11. Győrkőcfesztivál, melyen több mint tíz helyszínen csaknem ezer program várja a gyermekeket.

Kocsis Rozi, a szervező Vaskakas Bábszínház igazgatója elmondta, hogy az Áramlás a szlogenje az idei fesztiválnak, kapcsolódva ahhoz, hogy a város pályázott a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre. A programok és a dekorációk is e témakör köré épülnek. Szalóki Ági koncertje nyitja meg a fesztivált, Borkai Zsolt polgármester pedig átadja a város kulcsát arra a hétvégére a gyermekeknek. Szombaton és vasárnap a Széchenyi téren lesz csónakázótó, kakas csúszda, de kisautókat is lehet majd vezetni. A Király utcában három méter magas és trükkös kerékpárokat lehet majd kipróbálni, a középkori piacon pedig betekintést nyerhetnek a legkisebbek egy kovácsműhely, vagy egy papírmerítő életébe. 

 

Több mint tíz helyszínen csaknem ezer program várja a gyermekeket a 11. Győrkőcfesztiválon

Több mint tíz helyszínen csaknem ezer program várja a gyermekeket a 11. Győrkőcfesztiválon

 

A Kazinczy utcában a Face Team akrobatikus kosárlabda-csapat tart bemutatót, a Bécsikapu téren a hangszerekkel, a Városszeretők Győr nevű társasjátékkal pedig a város történelmével és nevezetességeivel ismerkedhetnek meg a legkisebbek. A Zechmeister utcában kipróbálhatják a gyermekek, hogy milyen helikopteren repülni, a Várágyúknál a könyvek kapják a főszerepet, míg a Vársétányon az a gyermek, aki kiállja a folyóparti ötpróbát aranyos vízcseppet viselhet a nyakában. A Radó-szigeten a Vénusz-szobornál egyebek mellett az őshonos magyar állatfajtákkal lehet találkozni, ugyanitt koncertet ad szombaton a MintaPinty Zenekar, vasárnap pedig Palya Bea. A fesztivál három napjára mintegy ötvenezer látogatót várnak.

 

MTI/T.D.