Győr

Gyalogos és kerékpáros felüljárót adtak át Győrben

Gyalogos és kerékpáros felüljárót adtak át Győrben

Átadták a Kálmán Imre gyalogos és kerékpáros felüljárót, amely az M19-es autóút fölött ível át összekötve Győrszentiván kertváros lakórészeit.

A beruházás a környéken élők, a kerékpárral közlekedők biztonságát szolgálja, hiszen eddig csak jelentős kerülővel, vagy szabálytalanul, az úton át közlekedhettek. Borkai Zsolt polgármester felidézte, hogy a szentiváni lakosok közmeghallgatáson jelezték az igényt, hogy  teremtsék meg újra a biztonságos kapcsolatot az M19-es út által elvágott területek között.  Az újszerű megoldás egyszerű, biztonságos és költséghatékony is, hiszen mintegy 320 millió forintból új hidat kapott a város, amely önkormányzati forrásból valósult meg.

 

Gyalogos és kerékpáros felüljárót adtak át Győrben

 

Dr. Sik Sándor Győrszentiván önkormányzati képviselője szerint a beruházás egy fontos mérföldkő, amely sokak életét könnyíti meg. „Az M19-es út felett meglévő Felüljáró úti műtárgy megfelelő bővítése az adottságai miatt nagyon költséges lett volna. A szakemberek végül olyan megoldást találtak, amellyel egy teljesen új összeköttetés jön létre a Kálmán Imre út újbóli összekötésével, ráadásul az eredeti elképzelés töredékéből.” – ismertette a fejlesztés hátterét Prédl Antal, a győri Útkezelő Szervezet intézményvezetője, aki hozzátette, a gyalog, illetve tolt kerékpárral használható felüljáró esetében olyan műszaki kuriózumról van szó, amely miatt a hidász szakma biztosan ellátogat majd hozzánk.

 

forrás: gyor.hu