Győr

Gyermekes családokat szólít meg a Győri Filharmonikus Zenekar

Gyermekes családokat szólít meg a Győri Filharmonikus Zenekar

Évad hirdető sajtótájékoztatót tartott Fűke Géza, a zenekar igazgatója, melyen elmondta, hogy új bérletsorozatot indít a Győri Filharmonikus Zenekar 17:18 névvel, amellyel elsősorban a gyermekes családokat és a megyeszékhely környékieket szólítják meg.

A bérletsorozat elnevezése nemcsak az idei évadra utal, hanem arra is, hogy a négy koncertet abban az időpontban szeretnék kezdeni. A koncerteket hétköznap tartják, 60-70 percesek lesznek, hogy a kisgyermekesek és a környékről utazók is estére haza érjenek. A zenekar idén ünnepli hivatásos zenekarrá válásának ötvenedik évfordulóját, illetve megemlékeznek a reformáció ötszázadik évfordulójáról is. 

 

A Győri Filharmonikus Zenekar idén ünnepli hivatásos zenekarrá válásának ötvenedik évfordulóját

A Győri Filharmonikus Zenekar idén ünnepli hivatásos zenekarrá válásának ötvenedik évfordulóját

 

Idén  második alkalommal indítják el az Istvánffy Benedek-bérletsorozatot, amely az egyház és a zene kapcsolatára épít, a sorozat első hangversenye halottak napjához kapcsolódva november 6-án lesz. Az idei évad szuperprodukciója Bizet Carmen című operájának koncertszerű előadása lesz az Audi Arénában január 5-én. A jubileum alkalmából emlékkönyvet, valamint Johannes Brahms szimfóniáiból lemezt adnak ki.

 

/T.D.