Győr

Gyermeksürgősségi részleget adtak át

Gyermeksürgősségi részleget adtak át

Átadták a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksürgősségi részlegét, melyen Kásler Miklós hangsúlyozta: példaértékű gyermekgyógyászati ellátórendszer épül ki Magyarországon 2020-2021-re.

A 14 milliárd forint összköltségű projekttel a gyermektraumatológiai és gyermeksürgősségi ellátás országos ellátórendszerét építik ki Magyarországon. A központot Budapesten, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben alakítják ki, az öt regionális alcentrum pedig Győr mellett Pécsett, Szegeden, Debrecenben, illetve Miskolcon működik majd. Tamás László János, a győri kórház főigazgatója elmondta: a gyermeksürgősségi részleget az öt éve kialakított, a gyermekellátás különböző területeit - gyermekintenzív osztály, gyermeksebészet, gyermekosztály és koraszülött-ellátás - összefogó épület földszintjén, közvetlenül a központi sürgősségi osztály mellett alakították ki, mintegy ötszáz négyzetméteren.

 

Átadták a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermeksürgősségi részlegét

Az önkormányzat igyekszik még jobban összehangolni a gyermekháziorvosi szolgálatot az új gyermeksürgősségi részleggel

 

A 325 millió forintból a projekt részeként megvalósult gyermeksürgősségi részlegen tágas várótermet, három vizsgálót és egy három-négy gyermek számára 24 órás megfigyelést biztosító kórtermet építettek ki, valamint a kórház saját költségvetésének terhére 120 millió forintból egy műtőt is felszereltek. Borkai Zsolt, Győr polgármestere az egészségügyi dolgozók magas szintű munkáját méltatva üdvözölte a kormány, a helyi önkormányzat, a kórházi szakma és a vállalkozások összefogásával megvalósult fejlesztést. Hozzátette: a gyermekháziorvosi szolgálat működtetőjeként az önkormányzat igyekszik még jobban összehangolni a munkát az új gyermeksürgősségi részleggel.