Győr

Győr idei költségvetése stabil gazdálkodást eredményez

Győr idei költségvetése stabil gazdálkodást eredményez

Borkai Zsolt polgármester adott tájékoztatást Győr 2018-as költségvetéséről, ami az intézményrendszerek magas színvonalú fenntartását, a város dinamikus fejlődését, és élhetőségét biztosítja.

A költségvetés főösszeg 53,5 milliárd forint, melynek jelentős része, mintegy 20 milliárd forint jut fejlesztésekre. A fejlesztések egy része a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból és a Modern Városok Programból valósulnak meg. A bevételi oldal legnagyobb száma az iparűzési adó, 21,5 milliárd forint, az építményadó 3,4 milliárd forint, a gépjárműadó 500 millió, míg az idegenforgalmi adó-bevétel 140 millió forint, az államtól pedig 6,5 milliárd forintos bevételre számítanak. 

 

Győr idei költségvetése stabil gazdálkodást eredményez - forrás: gyor.hu

Győr 2018-as költségvetéséről biztosítja az intézményrendszerek magas színvonalú fenntartását, a város dinamikus fejlődését, és élhetőségét 

 

A legfontosabb fejlesztések között szerepel a Bécsi kapu tér és a Győri Nemzeti Színház felújítása, a csapadékvíz-elvezetési program, a fő úthálózati részek felújítása, a megújuló energiaforrások telepítése, a vásárcsarnok felújítása, valamint több bölcsőde megújítása. Városüzemeltetési feladatokra mintegy 1,1 milliár forint jut,és további 800 milliót szánnak a közterületek rendezésére. Kiemelt terület a a kulturális infrastruktúra is, így megújul a Generációk Háza épülete, több művelődési ház és a Zichy-palota. Az Európa Kulturális Fővárosa pályázat miatt is több kulturás fejlesztés lesz, és megépül a Család- és Gyermekjóléti Központ vadonatúj épülete is.

 

/T.D.