Győr

Győr is profitál az EKF pályázatból

Győr is profitál az EKF pályázatból

Megszületett a döntés, Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete.

A pályázaton hét város - Debrecen, Eger, Gödöllő, Győr, Székesfehérvár, Szombathely és Veszprém - indult. Közülük februárban választotta ki a szakértői bizottság a három döntőst: Debrecent, Győrt és Veszprémet. Aiva Rozenberga, a testület elnöke az eredményhirdetés előtt hangsúlyozta: rengeteg nagyszerű kezdeményezéssel, haladó gondolattal találkoztak mindhárom döntős város pályázatban. Nehéz feladat volt döntést hozniuk, mert Debrecen, Győr és Veszprém is megérdemelné a rendezés jogát - emelte ki.

 

Győr is profitál az EKF pályázatból - forrás: gyor.hu

Bár Veszprém pályázatát támogatja a testület, Győr így is nyertesnek érezheti magát

 

Borkai Zsolt polgármester a bejelentést követően elmondta: Győr így is nyertesnek érezheti magát, a pályázat előremutató ötleteket hozott, és közösségépítő ereje is volt. Hozzátette, hogy Győr így is a kultúra fővárosa, ezért megvalósítják a megszületett terveket. A városvezetőt megköszönte a munkát a kulturális szakembereknek és intézményeknek, és a város stratégiai partnereinek.

 

/T.D.