Győr

Hat nagyszínpadi bemutató a Győri Nemzeti Színházban

Hat nagyszínpadi bemutató a Győri Nemzeti Színházban

Korok és történetek címmel hirdette meg a Győri Nemzeti Színház a 2019-2020-as évadát, amelyben hat nagyszínházi darabot mutatnak be. A következő évadban ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját a Győri Balett.

Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója elmondta, hogy a darabok mindegyike egy-egy meghatározó korszakba vezet vissza. Az előadásokat a következő évadban még a Győri Nemzeti Színház épületében mutatják be, a Modern városok program keretében megújuló épületből a 2020-2021-es évadban költöznek ideiglenesen az Olimpiai Sportparkba. Kiss János, a Győri Balett igazgatója elmondta, hogy 1979. november 2-án volt a Győri balett első előadása, amely a Nap szerettei címet viselte. A jubileum alkalmából a következő évadban szabadtéri fotókiállítást rendeznek Negyven év negyven kép címmel, a Magyar Művészeti Akadémia pedig egy emlékkötetet ad ki. 

 

Hat nagyszínpadi bemutató a Győri Nemzeti Színházban

Negyvenedik évfordulóját ünnepli a Győri Balett

 

November 2-án délután három órától a balett alapító tagjaival közönségtalálkozót tartanak, 19 órától pedig gálaestet rendeznek. Radnóti Ákos alpolgármester arról beszélt, hogy a színház épülete a felújítást követően méltó helyet biztosít majd a tánc- és színművészeknek, valamint a színházba járó közönségnek. Páternoszter Piroska polgármesteri biztos a színház felújításával kapcsolatban elmondta, hogy a régészeti ásatások már elkezdődtek, a kiviteli tervek júliusra elkészülnek. A közbeszerzést ezután írják ki. A színház felújítása a 2019-2020-as évad végével indul.