Győr

Határvadászok elhelyezésére szolgáló épületegyüttest adtak át Győrben

Határvadászok elhelyezésére szolgáló épületegyüttest adtak át Győrben

Átadták Készenléti Rendőrség nyugat-magyarországi határrendészeti igazgatósága győri határvadász bevetési osztályának és a Nemzeti Nyomozó Iroda győri bűnüldözési osztályának elhelyezésére szolgáló épületegyüttest csütörtökön Győrben.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány az átadó ünnepségen elmondta, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kezelésében lévő területen az 5429 négyzetméter alapterületű épületegyüttest több mint 2,8 milliárd forintból alakították ki. A beruházás része annak a 97,8 milliárd forint összegű programnak, amellyel a kormány a határvadász bevetési osztályok fejlesztését támogatja. 

 

Határvadászok elhelyezésére szolgáló épületegyüttest adtak át Győrben

Korszerű elhelyezési feltételeket alakítanak ki a határvadász bevetési osztályok számára

 

Ezekkel a fejlesztésekkel korszerű elhelyezési feltételeket alakítanak ki, biztosítják a szükséges rendészettechnikai eszközöket, ruházatot és szolgálati járműveket. Győr mellett további tíz városban, köztük Budapesten is folyamatban vannak a beruházások - mondta. Az új épületegyüttes úgynevezett szálló részében 230 embert lehet elhelyezni, a garzon részben 48 szobát alakítottak ki. Itt elsősorban házastársak lakhatnak együtt.  A bűnüldözési osztály számára kialakítottak egy olyan kihallgató helyiséget, amely távmeghallgatásra is alkalmas. 

 

MTI/T.D.