Győr

"Hatékony, előremutató és tartható" a győri költségvetés

A győri közgyűlés elfogadta az idei költségvetést, amely a polgármester szerint "hatékony, előremutató és tartható". A büdzsé legfontosabb célkitűzése a városi intézményrendszer színvonalas fenntartása és működtetése.

Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, hogy a kulturális, sport- és köznevelési intézmények színvonalas fenntartása mellett a fejlesztéseken van nagy hangsúly, amelyekre húszmilliárd forintot fordítanak. A költségvetés főösszege 53,5 milliárd forint, bevételi főösszege pedig 46,7 milliárd forint. Az egyensúlyt a tavalyi maradvány egy részének felhasználásával teremtik meg. A tartalék 1,14 milliárd forint. A fejlesztések saját bevételből, TOP-os és a Modern városok program forrásaiból valósulnak meg.

 

"Hatékony, előremutató és tartható" a győri költségvetés

Számtalan, már elkezdett fejlesztést szeretnének befejezni ebben az évben, ahogy újakat is indítanak

 

A polgármester kiemelte, hogy számtalan, már elkezdett fejlesztést szeretnének befejezni ebben az évben, ahogy újakat is indítanak. Egyebek mellett befejeződik a Bécsikapu tér felújítása, továbbá elkezdődik a Győri Nemzeti Színház épületének rekonstrukciója, a vásárcsarnok felújítása és az Audi Aréna energiahatékonysági fejlesztése. Fekete Dávid alpolgármester szerint "soha nem látott" mértékű úthálózat-fejlesztések indulnak, míg Radnóti Ákos alpolgármester azt hangsúlyozta, kiemelt feladat lesz a lakóterületeken a parkolók fejlesztése, a közút- és kerékpárútszakaszok felújítása, körforgalom kiépítése és gyalogátkelőhelyek létesítése. 

 

MTI/T.D.