Győr

Húsz százalékkal emelné dolgozói bérét az Audi Hungaria

Húsz százalékkal emelné dolgozói bérét az Audi Hungaria

Két év alatt húsz százalékkal növelné minden munkavállalója bérét az Audi Hungaria Zrt., ez év január 1-jétől tíz és 2020. január 1-jétől további tíz százalékkal emelnék a béreket.

Az ajánlatot az Audi Hungária Független Szakszervezete azonban nem fogadta el, s megalakították a sztrájkbizottságot. A tájékoztatás szerint a sztrájkbizottság megalakulása óta intenzívebben folyó tárgyalások során a vállalat az előző ajánlatához képest "közel azonos mértékű" béremelést javasolt, amelyet kiegészítettek új tartalmi elemekkel. Ezek részleteit azonban nem közölte a vállalat. A vállalatvezetés meglátása szerint a jelenlegi bérszínvonal és a fizetésemelésre tett ajánlati csomag versenyképes és az egyik legkiemelkedőbb Magyarországon, s továbbra is törekszenek mindenki számára megfelelő egyezséget kötni az érdekképviselettel. 

 

Húsz százalékkal emelné dolgozói bérét az Audi Hungaria

A vállalatvezetés meglátása szerint a jelenlegi bérszínvonal és a fizetésemelésre tett ajánlati csomag versenyképes

 

Az érdekképviselet követelése, hogy a bérmegállapodás egy évre szóljon, az alapbéremelést kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emeljék meg. Ezen felül az alapbérbe a mozgóbér négy százalékát építsék be, kapjon minden munkavállaló egy hónapban egy teljes szabad hétvégét, a gyermekek és az életkor után járó szabadságokkal pedig a munkavállaló rendelkezhessen. A választható béren kívüli juttatás keretösszegét a jelenlegi 620 ezer forintról 787 ezer forintra növeljék, fejlesszék tovább a lojalitás bónuszt és vezessék be a jubileumi bónuszt.