Győr

Junior EB: Ezüstérem Győrben

Junior EB: Ezüstérem Győrben
A női junior kézilabda válogatott egy csodálatos menetelés után végül az ezüstérmet szerezte meg Győrben. Lányainknál csak a norvégok bizonyultak jobbnak Európában…
A 2009-es junior Európa-bajnokságot hazánkban, Szombathelyen, Pápán és Győrben rendezték. A magyar válogatott parádésan szerepelt, soros ellenfeleit nagy arányban győzte le, egy kivétellel. A mieinknek igazából csak egy komoly ellenfele akadt, méghozzá a norvég válogatott. Ez már a középdöntőben kiderült, amikor a két csapat nem bírt egymással, és döntetlenre végeztek.

Aztán a zárónapon elérkezett a végső összecsapás, hiszen az esélyeknek megfelelően ez a két gárda jutott a fináléba. A Magvassy csarnok hangulata fantasztikus volt, a szurkolók ismét megmutatták milyen a győri hangorkán.

Róth Kálmán tanítványai jól kezdtek, a csapatok fej-fej mellett haladtak, és a félidőre sikerült minimális előnyt szerezni (16-15). A második félidőt is góllal kezdtük, de aztán a norvégok vették át az irányítást. A magyar lövések többnyire a kapufán csattantak, míg az ellenfél egyre többször volt eredményes lerohanásból. A mérkőzés végjátékát még sikerült izgalmassá tennie a hazai együttesnek, de a győzelemnek az északiak örülhettek (27-29).

A magyarok így is minden dicséretet megérdemelnek, hiszen az egész EB-n nagyszerű produkcióval rukkoltak elő, sok örömet szereztek a hazai szurkolóknak, és a fiatalok megmutatták, komoly erőtartalékokkal rendelkezik a magyar női kézilabdasport.

Az All Star válogatottba bekerült Víg Vivien és Zácsik Szandra is, míg Kovacsics Anikó a legjobb magyar játékos lett.

forrás:gyor.hu

Szólj hozzá a Győr fórumon: Junior EB: Ezüstérem Győrben