Győr

Kereszteződést építenek át Győrben

Kereszteződést építenek át Győrben

Átalakítják a Bartók Béla-Attila utca kereszteződésénél található átkelőt, mivel a Gárdonyi Géza Általános Iskola miatt sok gyerek használja, ezért biztonságosabbá teszik.

Dr. Dézsi Csaba András önkormányzati képviselő szerint a Bartók Béla utca mindkét oldalán jelentős a gyalogosforgalom. A biztonságos átkelés érdekében a Baross hídnál már megoldották a problémát, viszont az Attila utcai csomópontnál közel 12 métert kell megtenni a gyalogosoknak az úttesten. A biztonságos közelekedés érdekében az úttest mindkét oldalát leszűkítik, így a jövőben csak 7,5 méter hosszan kell majd sétálni az úttesten.

 

Kereszteződést építenek át Győrben - forrás: gyor.hu

Átalakítják a Bartók Béla-Attila utca kereszteződésénél található átkelőt

 

Javítják a közvilágítást is, LED fényforrást és sárga villogó berendezést helyeznek majd ki a csomópontnál, továbbá új aszfaltburkolatot kap a csomópont. A kivitelezés jelentős forgalomkorlátozás mellett már zajlik, többek között a csomópont környezetében megállási tilalmat rendelnek el, kérik a közlekedőket, hogy erre fokozottan figyeljenek oda parkolás idején. A munkálatok egy hónap alatt elkészülnek.

 

/T.D.