Győr

Kezdődik a 83-as út bővítése

Kezdődik a 83-as út bővítése

Letették a 83-as út kétszer kétsávosra bővítésének alapkövét. A Győr és Pápa közötti fejlesztés a pápai reptér NATO-bázissá válása miatt vált sürgetővé.

A fejlesztés első üteme, a Győr bevezető szakaszának kétszer kétsávosra bővítése jövő év nyarára befejeződik. A beruházás összköltsége mintegy másfél milliárd forint. Pápa és Győr között a településeket elkerülő új nyomvonalon 36 kilométeres kétszer kétsávos gyorsforgalmi út épül, fizikai elválasztóval. Ennek ideiglenes forgalomba helyezése várhatóan 2022 nyarán lesz. 

 

Kétszer kétsávosra bővítik a 83-as út Győr és Pápa közötti szakaszt - foto: gyorplusz.hu

Kétszer kétsávosra bővítik a 83-as út Győr és Pápa közötti szakaszt

 

Amegyében az elmúlt években megépült az M85-ös gyorsforgalmi út Győr és Csorna között, az M85-M86 Csornát elkerülő út első üteme, az M86 Csorna és Hegyfalu közötti szakasza, valamint a 813-as út első két üteme. Az M85-ös út Csornát elkerülő második üteme és a 813-as út harmadik, befejező szakasza várhatóan jövőre készül el. Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Győr bevezető szakaszának bővítése és felújítása a tervek szerint halad, év végére elkészül a két turbó  (többsávos) körforgalom az M1-es sztráda le- és felhajtójánál. A fejlesztéssel megnő az út áteresztő képessége. 

 

MTI/T.D.