Győr

Kiválasztották a látványterveket a Győri Nemzeti Színházhoz

Kiválasztották a látványterveket a Győri Nemzeti Színházhoz

A Győri Nemzeti Színház a Modern városok program keretében 2019 és 2021 között újul meg. A felújításra hat tervpályázat érkezett be, melyek közül a Teatro Építész Műterem Kft. tervei nyertek.

 

A Teatro Építész Műterem Kft. tervpályázata színpad- és színház-technológiailag, építészetileg a legjobb megoldást nyújtotta működés és működtetés szempontjából a szakmai zsűri egyhangú döntése szerint. Révi Zsolt főépítész elmondta, hogy a tervező iroda a kamarateremként funkcionáló Kisfaludy-termet nem épületen belül helyezte el, hanem annak oldalán, így megoldódott az a probléma, hogy a játszóhely nehezen megközelíthető és kis méretű. Beszélt arról is, hogy a kiírónak is kérdéses volt, hogy a színház városképhez szorosan kapcsolódó sísánc formájú tetejét megtartsák-e, vagy sem.

 

Kiválasztották a látványterveket a Győri Nemzeti Színházhoz

A tervpályázat színpad- és színház-technológiailag, építészetileg a legjobb megoldást nyújtja

 

Megjegyezte, hogy a nyertes pályamű megtartja a formát, ugyanakkor át is alakítja: úgy fog majd kinézni, mintha egy jégkocka lenne a sísáncon. A főépítész izgalmasnak nevezte ezt a tervet, szerinte a hozzátoldás funkcionálisan is jó megoldás, mivel enyhén növekszik majd a nézőtér befogadóképessége. A színház felújítására húszmilliárd forint áll majd rendelkezésre a Modern városok program keretében. A felújítás idején az Olimpiai Sportpark nagycsarnokában játszik majd a színház és a Győri Balett társulata. 


MTI/T.D.