Győr

Kiválasztották Győr EKF pályázatát

Kiválasztották Győr EKF pályázatát

Veszprém és Debrecen mellett Győr is bejutott a második fordulóba a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázatával. Borkai Zsolt polgármester szerint Győr már mindenképp nyertese a pályázatnak.

A polgármester szerint tavaly az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál sikeres megrendezésével bebizonyította a megyeszékhely, hogy nagyszerű vendéglátója Európának és képes arra, hogy egy nagyszabású programot bonyolítson le. A Modern városok program keretében olyan fejlesztések valósulhatnak meg Győrben, amelyek tovább emelik a kulturális infrastruktúra színvonalát és ezzel a sikeres rendezéshez is hozzájárulhatnak.

 

Kiválasztották Győr EKF pályázatát

Debrecen és Veszprém mellett Győr pályázatait ajánlja az EKF 2023 projekt döntőjébe a pályázat független nemzetközi szakértői testülete

 

Győrben nemcsak a sport, hanem a kultúra is otthon van, a város rengeteg olyan értéket rejt, ami méltó arra, hogy a szélesebb nagyközönség is megismerje. Az Európai Bizottság szakértői hat kritérium mentén bírálták el a pályázatokat. A legfontosabb kérdés az volt, hogy mi az, amit az adott város mutatni tud Európának és mi az, amit Európától tanulni tud. A pályázó városok a nevezéshez elkészített kulturális stratégiáikat abban az esetben is jól használhatják majd, ha végül nem nyerik el az EKF 2023 címet.

 

MTI/T.D.