Győr

Logisztikai fejlesztés Győrben

Logisztikai fejlesztés Győrben

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. 30 ezer négyzetméterrel, területének mintegy tíz százalékával bővíti raktárterületét, így a Fiat Chrysler csoport Magyarországra, Csehországba és Szlovákiába szánt járműveit tudják raktározni és kiszállítani.

A beruházás saját forrásból, mintegy 620 millió forintból valósul meg és közel 1500 jármű elhelyezését biztosítják majd. A gépjármű-logisztikára szakosodott cég emellett meghosszabbította a 2003-ban megkötött szerződését az Audi Hungaria Zrt.-vel, így a jövőben is a Hödlmayr végzi a kiszállítás előtt a kész autók átvételét és raktárkezelését. A bővítéssel és a szerződés meghosszabbítással 2018 és 2020 között közel ötszázezer járművet vizsgálnak majd át Győrben.

 

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft. 30 ezer négyzetméterrel bővíti raktárterületét

A vállalat a bővítéssel és a szerződés meghosszabbítással 2018 és 2020 között közel ötszázezer járművet vizsgálnak majd át Győrben

 

A Hödlmayr Hungária Logistics Kft., a gépjármű-logisztikai ágazat egyik legnagyobb magyarországi munkaadójaként jelenleg mintegy 340 embert foglalkoztatnak, a bővítéssel tízzel nő a foglalkoztatottak száma. A cég árbevétele tavaly 14,5 milliárd forint volt, amely 634 millió forinttal haladta meg az előző évit. Árbevételének döntő többsége exportból származik, ez 2016-ban elérte a 11 milliárd forintot. Csoport szinten a vállalat összesen hat autógyár megbízásából végzi el a kész gépjárművek átvételét, átvételi ellenőrzését, raktárkezelését és kiszállítását a vevőkhöz. Évente 1,2 millió új gépjárművet vizsgálnak át. 

 

MTI/T.D.