Győr

Műjégpályával bővül Győr

Műjégpályával bővül Győr

A már meglévő fedett műjégpálya mellett épül meg egymilliárd forintból, télen-nyáron használható műjégpályát Győrben. A 2018 őszére elkészülő beruházástól elsősorban azt várják, hogy a jelenleg utánpótlás-neveléssel foglalkozó Győri Nemak-Dana ETO HC felnőtt csapatot is indíthasson a hazai jégkorong-bajnokságban.

Az egyesületben jelenleg kétszáz fiatal jégkorongozik, a hazai bajnokságban minden korosztályban indítanak csapatot, az osztrák bajnokságban U18-as és U20-as együtteseik versenyeznek. A műkorcsolya-szakosztályban mintegy 50 gyerek sportol. A 2015-ben hőszigeteléssel ellátott, sátorral fedett műjégpályát emellett augusztus elejétől május végéig évente mintegy 40 ezren veszik igénybe szabadidősportra, s 1200 óvodás korú gyermek ismerkedik rajta az alapokkal. 

 

Télen-nyáron használható műjégpálya épül Győrben

Télen-nyáron használható műjégpálya épül Győrben

 

A jégcsarnok megépítésére 2015-ben adott be az egyesület pályázatot a Magyar Jégkorong Szövetséghez. Kovács Zoltán, a szövetség elnöke jelezte, hogy a a vidék legnagyobb és legszebb jégpályája lesz a győri.  A beruházás hetven százalékban társasági nyereségadóból és harminc százalék önrészből valósul meg, az önkormányzat támogatásával. A csarnok a fogadóterülettel és az öltözőkkel együtt négyezer négyzetméter alapterületű lesz, s 1900 néző befogadására alkalmas. A pálya területe 58x28 méter, amely lehetőséget biztosít felnőtt versenyek lebonyolítására is. 

 

MTI/T.D.