Győr

Működik a demensellátó központ

Működik a demensellátó központ

A győri önkormányzat egy pályazaton nyert forrásból bővítette az Otthon utcai Idősek Klubját, így 28  demenciával élő idős nappali ellátását tudják biztosítani. A kibővített centurm a óriási segítséget jelent az idősek családtagjai számára.

Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, hogy a város szociális intézményeinek korszerűsítésének fontos állomása az Otthon utcai épület felújítása. A klub már 48 idős ember ellátására alkalmas, megduplázták a terület számát, és új szolgáltatást vezettek be, a szállítást. Új foglalkoztató és szociális helyiségeket alakítottak ki, az emeleten két közösségi tér, pihenőszoba, két iroda, és vizesblokkok létesültek. Akadálymentesítettek, valamint napelemet telepítettek.

 

Működik a demensellátó központ Győrben - forrás: gyor.hu

Az Otthon utcai Idősek Klubja a korszerűsítésnek köszönhetően már 48 idős ember ellátására alkalmas

 

Bővítették az eszközkészletet is: elsősorban foglalkoztató, gyógyászati segéd- és ápolási eszközöket, bútorokat, informatikai, elektronikai eszközöket, valamint fejlesztő játékokat szereztek be. A centrum segít a demenciával élők és hozzátartozóik életminősége javításán, készségfejlesztőt, szinten tartó foglalkozásokat, egyéni és kiscsoportos terápiákat tartanak. A nappali ellátás előnye, hogy a hozzátartozók nyugodt szívvel végezhetik a munkájukat, miközben hozzátartozójuk biztos kezekben van. 

 

/T.D.