Győr

Növelte árbevételét tavaly a Graboplast

Növelte árbevételét tavaly a Graboplast

A győri székhelyű Graboplast Zrt. négy százalékkal, közel 19 milliárd forintra növelte árbevételét tavaly 2016-hoz képest.

A padlóburkolatokat gyártó vállalat éves EBITDA-ja (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) több mint 1,7 milliárd forint volt 2017-ben, ami nyolc százalékos növekedés az előző évhez viszonyítva. A cég árbevételének több mint 90 százalékát az exportpiacokon érte el, azonban  tavaly a belföldi árbevételünk is nagyobb ütemben nőtt a megelőző évhez viszonyítva. A közel 650 munkavállalót alkalmazó vállalat a lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt Győrben és Tatabányán, illetve parkettát készít Kecskeméten.

 

Növelte árbevételét tavaly a Graboplast

A lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt a Graboplast

 

Ebben az évben mintegy 750 millió forintos beruházást tervez, köztük a tatabányai gyárban bevezetik a felület nemesítő beruházásukat. Mindezek mellett a cég közel egymilliárd forintból fokozott egészségvédelmi tulajdonságú sportpadló kifejlesztését kezdi el ebben az évben a győri üzemében. A fejlesztésre mintegy félmilliárd forint európai uniós támogatást kapott a gyártó, a fennmaradó részt önerőből biztosítják. A projekt célja egy olyan termék készítése, amely kedvező költséggel a gyermekek rövid- és hosszútávú egészségvédelmét helyezi előtérbe. A sportpadló struktúrája és felületi kialakítása egyebek mellett az ízületek védelmét szolgálja, csúszási-tapadási viszonya sérülésmentes használatot biztosít. 

MTI/T.D.