Győr

Öt bemutatója lesz az új évadban a győri Vaskakas Bábszínháznak

Öt bemutatója lesz az új évadban a győri Vaskakas Bábszínháznak

Öt új bemutatója, számos vendégelőadása és egy rendhagyó beszélgetéssorozata lesz a győri Vaskakas Bábszínháznak a 2019/2020-as évadban.

Az első premier október 5-én lesz, a februárban elhunyt Kossuth-díjas Tandori Dezső Medvék minden mennyiségben című kötete alapján készülő előadás a három év alatti gyermekeknek szól. Október 6-án az ugyancsak Kossuth-díjas Csukás István mesefüzére alapján készülő Pom Pom meséit láthatja a közönség. Lackfi János József Attila-díjas költő, író Paradicsomleves betűtésztával című kötetéből készülő zenés revüt először december 1-jén adják elő. A nagyteremben mutatják be a Vuk című zenés előadást. Az évadot a H. című produkció zárja 2020 májusában, Ladányi Andrea rendezésében.

 

Öt bemutatója lesz az új évadban a győri Vaskakas Bábszínháznak

 

A színház társulata az idei évadban fellép egyebek mellett a tatabányai Jászai Mari Színházban és a budapesti József Attila Színházban, ahol előadják a tavalyi évad egyik zenés darabját, az Ózt, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színházban pedig a Makrancos Kata juniort. A budapesti Kolibri Fesztiválon A kismalac meg a farkasok című darabot, Kijevben pedig a La Fontaine mesék című előadást fogják játszani. A Vaskakas és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében havonta egy orlais előadást mutatnak be Győrben, az első Znamenák István rendezésében a Vadméz lesz, amelyet szeptember 21-én játszanak. A Vaskakasban rendhagyó beszélgetéssorozat indul szeptemberben Presszó címmel, amelyet Szemere Katalin újságíró és Góg Angéla food designer indított. A győri társulat az idei évadát is a Győrkőcfesztivállal fogja zárni, amelyet 13. alkalommal rendeznek meg július első hétvégéjén a megyeszékhely belvárosában.