Győr

Több száz program a Múzeumok éjszakáján Győrben

Több száz program a Múzeumok éjszakáján Győrben

Június 22. és 24. között több mint száz program, egyebek mellett kiállítások, koncertek, előadások és gyermekprogramok várják Győrben a látogatókat a Múzeumok éjszakáján.

Grászli Bernadett, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója elmondta, hogy a programsorozat egyik kiemelt eseménye lesz az Esterházy-palotában nyíló Ihlet és Ideál - Az inspiráló szépség című időszaki kiállítás, amely a magyar képzőművészet legjelentősebb alkotói munkáin keresztül meséli el az inspiráló női erő és a szépségideál változásának történetét. A másik kiemelt tárlat Maurer Dóra Filmretrospektív című kiállítása lesz, amely a képzőművész 12 filmjét, konceptuális fotóit és film-állóképanalíziseit vonultatja fel szintén az Esterházy-palotában. Az Esterházy-palotában Berki Tamás és Révész Richárd ad dzsesszkoncertet.

 

Több száz program a Múzeumok éjszakáján Győrben

Több mint száz program a Múzeumok éjszakáján Győrben

 


A Rómer Házban pénteken az Import Impró Társulat, Hegyi Dóra, vagyis Ohnody és a Random Trip lépnek fel, szombaton pedig Charles Bukowski-délutánt tartanak. Az Apátúr-házban kora estétől a zene kapja a főszerepet, a Napóleon-házban pedig Kép-Zengő Művészet címmel a Győri Grafikai Műhely Egyesület kamarakiállítása lesz megtekinthető, illetve másnap a gyermek- és családi programok kapják a főszerepet. A Fruhmann-házban a paraszti társadalomban betöltött női szerepeket mutatják be, a Várkazamatában a római kor meséi elevenednek meg, a Zsinagógában pedig a kettős kupolát lehet megtekinteni. Az idei programsorozat újdonsága, hogy a 25 éves Audi Hungaria Zrt. gyárlátogatáson mutatja be a gyár negyedszázados történetét és tevékenységi körét.

 

MTI/T.D.