Győr

Új kollégiumot avattak Győrben

Új kollégiumot avattak Győrben

A győri Széchenyi István Egyetem új kollégiumot adták át, a kilencmilliárdos beruházást a kormány hat milliárd forinttal támogatta. Az épületben 1120 diák elszállása valósul meg, ez az első a kormány mintegy kétszázmilliárd forintos kollégiumstratégia beruházásaiban.

győri kampuszon létrehozott tízszintes, húszezer négyzetméteres kollégiumot tavaly április elején kezdték építeni. Az épületben 550 szoba van, több közösségi teret és egyetemi lelkészséget is kialakítottak. Palkovics László, oktatási államtitkár az egyetem központi tanévnyitó ünnepségén hangsúlyozta, hogy az első Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ alalpkövét Győrben tették le.

 

Átadták a győri Széchenyi István Egyetem kilencmilliárd forintból felépült kollégiumát 

Átadták a győri Széchenyi István Egyetem kilencmilliárd forintból felépült kollégiumát

 

Borkai Zsolt, Győr polgármestere kiemelte, hogy az egész ország számára hasznos fejlesztési irányokat tűzött ki maga elé a város, ilyen az egyetem erősítése is, amelyhez a kollégiumi férőhelyek bővítése is hozzájárul. Az új épület hosszú távú befektetés a jövőbe, ami a szakképzett munkaerő nevelését is segíti.  A Széchenyi István Egyetemnek öt kollégiuma van, amelyek összesen 2864 személyesek. Ezek közül a legnagyobb a most átadott új kollégium. 

 

/T.D.