Győr

Változatos programok a Győri Tavaszi Fesztiválon

Változatos programok a Győri Tavaszi Fesztiválon

Koncertek, előadások, kiállítások, vásár és gyermekprogramok is szerepelnek az idei Győri Tavaszi Fesztivál programjában, amelyet március 15. és április 3. között rendeznek a megyeszékhely több helyszínén.

Tóthné Kardos Krisztina, a szervező Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatója elmondta: az összművészeti fesztivál egyben a szilveszterig tartó Négy Évszak Fesztivál kezdete is. Március 15-én a hagyományos városi koszorúzási ünnepséggel és katonai díszfelvonulással indul a programsorozat. Közös koncertet ad majd Szirtes Edina Mókus hegedűművész, Szokolay Dongó Balázs népzenész és Fassang László orgonaművész, a Nagyboldogasszony székesegyházban az Ír-Magyar Napok lesznek, illetve Áramlás címmel nyílik fotókiállítás Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus képeiből.

 

Változatos programok a Győri Tavaszi Fesztiválon

Változatos programok a Győri Tavaszi Fesztiválon

 

Egy régebbi és egy új produkcióval érkezik a megyeszékhelyre a budapesti Rózsavölgyi Szalon. Húsvéti vásárra is sor kerül majd, Spontárlat címmel pedig beszélgetős kiállítás nyílik. Március 24-én a Zichy-palotában a Műhely folyóirat rendez estet fiatal magyar költőknek, az Egyetemi Hangversenyteremben pedig Gerendás Péter, a fesztivál visszatérő vendége lép fel, aki ezúttal Bob Dylan Nobel-díjas amerikai énekes dalait játssza magyarul. A Generációk Házában hímestojás-kiállítást és vásárt tartanak, majd Kepes András Csillagok nyomában címmel tart előadást a Zichy-palotában.

 

MTI/T.D.