Húsrazzia a vendéglőkben

Egész nyáron át tartó ellenőrzés-sorozattal igyekeznek visszaszorítani a húságazatban burjánzó feketegazdaságot a hatóságok.
Az érintettek szerint nem biztos, hogy a lehető legjobb módszert választották.

A hatóságoknak elegük lett a húsiparban burjánzó feketegazdaságból: az ÁNTSZ, az állat-egészségügyi szakemberek és a fogyasztóvédők egész nyáron összehangolt ellenőrzéseket tartanak, hogy az ólaktól a vevők tányérjáig figyelemmel kísérjék a sertéshús útját. A Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal honlapja szerint a "razziát" az ÁNTSZ munkatársai kezdték, akik a vendéglátóhelyeken és a közétkeztetéssel foglalkozó társaságoknál augusztus végéig kiemelten ellenőrzik, mikor, honnan érkezett a nyers hús, valamint a belőle készített töltelékáru. Ezzel párhuzamosan az állat-egészségügyi hatóság emberei a boltokban vizsgálják a nyers, fűszerezett és darált húsok nyomon követhetőségét. A két hatóság közösen is ellenőriz: szúrópróbaszerűen az előállító üzemtől a vendéglőkig kísérik majd a húsok útját."

(Forrás: www.nol.hu)

Szóljon hozzá!!!