Átfogó turisztikai fejlesztést adtak át Sopronban

Félmilliárd forintos fejlesztést adtak át a Soproni Parkerdőben, amely már így is az egyik legfelszereltebb hazai parkerdő. A turisztikai központ 3D-s technológiával mutatja be a magyar állatfajtákat.

Újabb fejlesztést adtak át a Soproni Parkerdőben, amely már így is az ország egyik legfelszeretebb parkerdejének mondható. Július végén került átadásra az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpont, amelyet félmilliárd forintból valósítottak meg a soproni helyszínen. A központ a turisztikai előnyein kívül egészségvédelmi, ismeretszerzési és rekreációs lehetőséggel is szolgál az érdeklődők számára. 

A Soproni Parkerdő a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. birtokába tartozik és az ország második leglátogatottabb parkerdeje. Évente közel 1 millióan keresik fel a turisztikai helyszínt, amely kiváló kikapcsolódást biztosít. A parkerdő nagyszabású fejlesztése még 1998-ban vette kezdetét és azóta is tart. 

sopron_torzs

Az új épület

A nyáron megvalósult Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpontot a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, valamint a Magyar Természetjáró Szövetséggel közös együttműködésben valósította meg. 

A fél milliárd forintos projekt már a fenntartható turizmust próbálja népszerűsíteni. Nem csak természetvédelmi bemutatók és vadaspark található a központban, hanem oktató programok is, amelyek teljesen új irányt mutatnak az eddigiekhez képest, hiszen a Parkerdő teljes szolgáltatásait szemléltetik.

A járvány ideje alatt közel 30%-kal nőtt a parkerdő látogatóinak száma. A legújabb projekt részeként már 3D-s technológia segítségével is megtekinthetők a magyar nagyvadfajok.

Forrás és képek: MTI/Filep István, Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.
CS.SZ.