Bővít a Nolato, harminc új munkahelyet teremt Mosonmagyaróváron

7,7 milliárd forintból bővíti mosonmagyaróvári üzemét a svéd tulajdonú Nolato Kft. Mivel a beruházással munkahelyeket is teremt a cég, a kormány anyagilag is támogatja a projektet 1,5 milliárd forinttal, jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón.  

A beruházás 7,7 milliárd forintból valósul meg Mosonmagyaróváron, amellyel 574 ember munkahelye lesz betonbiztos. Mi több, a vállalat közleménye szerint további 30 új munkaerőt alkalmaznak majd a felújításokat követően.  

 

Munka a Nolato-nál

Munka a Nolato-nál

 

Több mint nyolcezer négyzetméterrel növelik a jelenlegi gyártási területet, a raktár is bővül. Kapacitásnövelést is végrehajtanak, ennek köszönhetően nő a már előállított termékek mennyisége, de ezen felül új termékek gyártását is tervezik a cégnél. Mindez a Nolato történetének legnagyobb hazai befektetése lesz.  

A Nolato higiéniai és egészségügyi termékek, ipari és gyógyászati eszközök, fröccsöntött termékek gyártásával foglalkozik. Folyamatosan fejlődik és modernizációs, illetve kapacitásnövelő beruházásokat hajt végre. Romániában is van már leányvállalatuk, a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a gyártás során.  

 

M. A. 

Forrás: mti

Fotó: Nolato