Felújították az Esterházy-kastélyt

Mintegy 2 milliárd forintból felújították Fertődön az Esterházy-kastélyt, ahol ezentúl még nagyobb kínálattal várják a látogatókat. 

Komoly felújítások zajlottak a megye egyik népszerű látványosságánál, a fertődi Esterházy-kastély területén. Közel 2 milliárd forintos projekt keretén belül korszerűsítették a kastély nyugati részét. A kastély ezen részében ezentúl még több kiállítás és tárlat kap majd helyet. 

Magyarország főnemesi családjai közül az Esterházy a legismertebb. Az Esterházy-kastélyt Esterházy Miklós elképzelései és tervei alapján építették, azóta pedig Fertőd város fő nevezetessége és Magyarország egyik kiemelkedő látványossága lett. Az 1766-os felépítése óta már számtalan felújításon esett át az épület, a jelenlegi beruházás pedig a kastély nyugati szárnyát korszerűsítette. 

fertod_esterhazy_torzs

A kastély nyugati szárnya

A kastély nyugati szárnyának felújítását még 2013-ban hirdette meg a kormány abból a célból, hogy az ország legnagyobb barokk kastélya újra a régi fényében tündököljön. A felújított szárny átadásával ez a cél megvalósulhat, hiszen a minél több kínálat és kiállítás ismét több látogatót vonzhat. 

A kivitelező cég több mint 1200 négyzetméteren újította meg a kastély nyugati részét, ahol már kiemelt műtárgyakat is bemutathatnak a fejlesztéseknek köszönhetően. A felújított részt 2021. július 21-én nyitják meg az érdeklődők előtt. 

Forrás és fotók: MTI, Origo, Esterházy-kastély hivatalos honlapja és Facebook oldala
CS.SZ.