Harkán új bölcsőde épül pályázati forrásból

Harka közel 200 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott a Széchenyi 2020 program keretében új bölcsőde kialakítására. A beruházás 2022. augusztus végéig készül el várhatóan.

Harka Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című felhívására, melyet 2019. október 07-én a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője hagyott jóvá támogatói döntésében. Az elnyert összeg 199, 7 millió Ft.
 
A TOP pályázat célkitűzése a bölcsődei projekt támogatásával, hogy javítsa a kisgyermekes szülők munkaerőpiaci részvételét és elősegítse a munkaerőpiacra való visszatérését a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésével.
 
 
A projekt célja, a helyi igényekre alapuló alapellátások körébe tartozó 0-3 éves korú gyermekek napközbeni felügyeletét és ellátását biztosító bölcsödének a megépítése Harkán.
A munkába állást segítő intézmény létrehozásával javulhat a településen és vonzáskörzetében élő kisgyermekes szülők foglalkoztatási helyzete, mely ösztönözni fogja a családok gyermekvállalását is. Ezzel biztosítani fogják hosszabb távon a munkaerő utánpótlását és a leszakadással fenyegető társadalmi csoportok felzárkóztatását is.
 
A projektből finanszírozott bölcsőde épületének energiatakarékosnak és akadálymentesnek kell lennie.
 
Ezzel a beruházással elérhetővé válik a kisgyermekes családoknak a bölcsődei szolgáltatás Harkán. Az új bölcsőde 260,67 nm-es alapterületű épület lesz Harkán és a 257 hrsz-ú ingatlanon épül fel. Az épület "A" fokozati jelzést kap, 1 nevelési-gondozási egységgel és 2 csoportszobával. Az épületben elhelyezhető gyermekek száma 28 fő lesz.
 
A beruházás előreláthatólag 2022. augusztus 31-ig épül meg.
 
BG
Forrás: CyberPress