Jól halad a Százszorszép Bölcsőde bővítése Sopronban

A Széchenyi 2020 keretében megjelent Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati forrásából, mintegy 300 millió Ft-ból bővítik a Százszorszép Bölcsődét. A munkálatok jól haladnak.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 300 millió forint támogatást nyert el 2020 áprilisában. A projekt összefoglalójában olvasható, hogy a bölcsőde magas feltöltöttséggel és jól kihasználtsággal teljesíti az alapfeladatokat, de szükségessé vált a férőhelyek számának bővítése.
 
1981-ben 60 férőhellyel és önálló játszóudvarral adták át a Százszorszép Bölcsődét. Pár évvel ezelőtt egy teljes felújításon esett át a bölcsőde, azonban ha elkészül az épület bővítése, további 28 gyermeket tudnak fogadni majd az intézményben.
 
   Építési munkálatok 
 
A közelmúltban történt felújítás során cserélték a homlokzati nyílászárókat, a homlokzat hőszigetelését, korszerűsítették az épület fűtési rendszerét, valamint akadálymentes WC és rámpát alakítottak ki.
 
Az elnyert támogatásból a bölcsőde meglévő 3 nevelési-gondozási egységes épületét további 1 egységgel bővítik, mely 2 gyermekcsoport fogadására alkalmas csoportszobákat és kiszolgáló funkciókat foglal magába, továbbá kapcsolatot tart a gazdasági egységgel is.
 
A közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező STETTIN-HUNGARIA Magas- és Mélyépítőipari Kft jól halad az építkezési munkálatokkal. Az új bölcsődei szárnnyal együtt várhatóan szeptembertől fogadják a gyermekeket. Új építészeti elemként szolgál majd a homlokzathoz kapcsolódó fedett-nyitott átmeneti teret alkotó terasz és előtető rendszer, mely egybefogja az épületrészeket.
 
Kocsis Zsuzsanna intézményvezető megköszönte a felújítást és a férőhelybővítést a sajtóbejáráson. Szerinte a telített várólisták és a működési mutatók azt bizonyítják, hogy a bölcsőde magas feltöltöttséggel és jó kihasználtsággal ellátja az alapfeladatait, de szükséges volt a férőhelyek számának bővítése.
 
Farkas Ciprián Sopron polgármesterének álláspontja szerint az önkormányzatnak a gyerekek és családok boldogulása az első, Magyarország Kormányához hasonlóan. Ennek elengedhetetlen feltételének tartja, hogy a gyerekek korszerű körülmények között nevelkedjenek.
 
Magyarországon egyre több gyermek születik a kormány családbarát politikájának köszönhetően, ezért is fontos, hogy a korszerűsítési munkák mellett a bölcsődék és óvodák férőhelyei bővüljenek Sopronban is.
 
BG
Forrás Cyberpress, Kisalföld