Okos technológiák sora Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári oktatás komoly együttműködésekben szerepel. 

Összefogott a Széchenyi István Egyetem több olyan agrárvállalkozással, amelyek nagyban segíthetik a mezőgazdaság fejlődését a megyében és hazánkban. A Széchenyi István Egyetem az IKR Agrár Kft-vel és az Agrotec Magyarországgal közösen indít új projekteket.

Az egyetem mosonmagyaróvári kampusza már régóta nagyon komoly szerepet kap abban, hogy a magyar agrár szakembereket kiképezze. A karon nagyon fejlett a képzés és folyamatos kutatás-fejlesztési tevékenység folyik, nem beszélve arról, hogy milyen komoly partnerekkel dolgoznak együtt.

agrar_torzs_bpn

Nagy szerepet játszik az egyetem a magyar mezőgazdaság fejlesztésében

A helyi egyetem a kutatások és technológia fejlesztések mellett a talajerő gazdálkodás iparágában is együttműködik a partnerekkel. A jövőben egyre több olyan kurzust kívánnak indítani, amelyekből nem csak a hazai gazdák, hanem a nagyobb cégek is profitálhatnak.

Mosonmagyaróváron üzemel az úgynevezett SmartFarm Tangazdaság is, amely okos technológiákkal kívánja kiszolgálni a környezetvédelmet, a precíziós gazdálkodást, illetve a fenntarthatóságot. A Tangazdaság természetesen az oktatásra is kiemelt figyelmet fordít. 

A cégek és a szakemberek oktatásán túl az egyetemen alap- és mesterképzéshez kapcsolódó tantárgyakat is tanítanak. 

Forrás: SZE
CS.SZ.