TIP, avagy a Területi Innovációs Platform Győrben

A győri Széchenyi István Egyetemen működik a Területi Innovációs Platform, mely segíti a térség gazdasági fejlődéséhez, versenyképességének növeléséhez is. Úgy képes lépést tartani és fejlődni, hogy közel 100 vállalkozás csatlakozott a Területi Innovációs Platformhoz, akiknek korszerű szolgáltatásokat tud nyújtani.

A Területi Innovációs Platform, vagy röviden TIP olyan infrastruktúrával rendelkezik, mely megmutatja az innovációs szakpolitikai irányokat. Mivel egy térségi szerveződésről van szó, így a nemzetközi mellett a helyi innovációs rendszer szereplőivel is kapcsolatban van, valamint “katalizátorszerepet” vállal.
 
A Széchényi István Egyetem közösen dolgozik a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, egy olyan online felületet hoznak létre, melyhez a magyar vállalatok csatlakozhatnak: a startupoktól kezdve, a középvállalkozásokon keresztül egészen a multikig, bárki részese lehet a Területi Innovációs Platformnak. A cél az, hogy a csatlakozott vállalkozások között egy kommunikációs, összetartó és egymást segítő hálózat jöjjön létre, így esélyük van nagyobb és jobb pályázatok megnyerésére is.
 
Laborlátogatásokat rendeznek az egyetemen.
 
Mivel az egyetem is része a programnak, így természetesen nem szorulhat hátrányba az oktatás és kutatás sem. A mai világban szükség van arra, hogy modern eszközökkel tudjunk fejlődni, így van ez a győri Széchényi István Egyetemen is, hiszen korszerű laborban gyakorolhatják az egyetemen elsajátított elméleti tudást. Laborlátogatásokat is rendeznek az egyetemen, itt az emberek megismerhetik a Kiberfizikai, a Rádiófrekvenciás és a Csomagolási és Környezetállósági Laborokat is. 
 
Forrás: uni.szie.hu
Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó
A kép illusztráció.
H.A.