Bemutatták a Kravtex-Kühne legújabb csuklósbuszát

Győrben mutatták be a Credobusz Econell 18 Next-et, a Kravtex-Kühne cégcsoport egyedülálló fejlesztését. 

A győri Kravtex-Kühne vállalatcsoport bemutatta legújabb fejlesztését, a Credobusz Econell 18 Next-et autóbuszt. A csuklósbusz a kategóriáját tekintve teljesen egyedülállónak számít. A gyártó cég elárulta, hogy a gyártmányt elsősorban a magyar piacra tervezték, de az exportpiacokra is terjeszkednének vele. 

A Credobusz Econell 18 Next legnagyobb különlegessége, hogy közel három tonnával kevesebb tömegű, mint a többi csuklósbusz a piacon. A súlycsökkenést azzal érte el a gyártó vállalat, hogy optimalizálták a vázszerkezetet, illetve jóval innovatívabb futóműkonfigurációt alkalmaztak. 

credo_torzs

A Credobusz Econell 18 Next

Mivel kisebb tömeggel rendelkezik a busz, így az üzemanyag felhasználása is kevesebb lesz. A Kravtex-Kühne cégcsoport közleménye szerint legalább 15 százalékkal kevesebb lesz a busz üzemanyag felhasználása, ezáltal pedig évente 10 ezer kilogrammal kevesebb károsanyagot bocsátanak ki, mint a versenytársaik. 

A bemutatott típusból 2022-ben gyártják le az első sorozatot és elsősorban a piac igényeihez mérten cselekednek. A Credobusz Econell 18 Next a tulajdonságainak köszönhetően világszinten is versenyképes busz lehet. 

Forrás és képek: MTI,  Kravtex-Kühne, Credobus, Forbes
CS.SZ.