Díszpolgárát keresi Győr városa

A Győri Önkormányzat javaslattételi felhívást tett közzé honlapján, mely szerint Győr díszpolgárát keresik. A javaslatokat február 8-ig várják, március 15-ig döntik el, kinek ítéljék oda az elismerést.

A Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára cím mellett a Pro Ube Győr címre is lehet jelölni a városiakat. Díszpolgár az lehet, aki munkásságával vagy életével Győr város hírnevét is öregbíti, példaként állítható az utókornak. A Pro Urbe Győr díj annak a személynek adományozható, aki a társadalmi, a gazdasági, a tudományos, a művészeti vagy az irodalmi életben, a város múltjának megőrzésében vagy az egészségügy, az oktatás, a közművelődés, a sport területén tartósan kiemelkedő munkát végez - emeli ki az önkormányzat. Pro Urbe ezen felül egy közösség is lehet.

 

Eredményes ember lehet díszpolgár

Eredményes ember lehet díszpolgár

 A jelölést sem teheti meg akárki. A javaslattal helyi egyházi szervezetek, helyi civil szervezetek, a kamara, nemzetiségi önkormányzatok, bizonyos gazdasági érdekképviseletek, intézmények vagy közgyűlési mandátummal rendelkező önkormányzati képviselők élhetnek, február 8-ig.  

A javaslattétellel kapcsolatos információk és a szükséges dokumentumok ide kattintva érhetők el.  

M. A.