Elektromobilitást kutatnak Győrben

A Széchenyi István Egyetem egyre fontosabb szerepet tölt be az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban, ingyenes konferenciának és képzésnek ad otthont az elektromos gépekkel és elektrodinamikával kapcsolatos szoftverekről. A rendezvényen az intézmény kutatói és partnercégek dolgozói fejlesztik tudásukat.

A Széchenyi István Egyetemen, azon belül is a Járműipari Kutatóközpontban, röviden JKK, egyre fontosabbá válik az elektromos járművekhez köthető kutatás. Így egyre jobban odafigyelnek arra is, hogy ne csak az új generáció, hanem a már meglévő kollégák tudását is folyamatosan fejlesszék ezen a területen. Ennek érdekében rendezték meg a konferenciát is, melyen egy francia cég is részt vett: Powersys Solutions. A rendezvényen számos partnercég vett részt, köztük a Bosch is.
 
Folyamatosan fejlesztik a tudásukat a Járműipari Kutatóközpont munkatársai
 
Az esemény szervezője, Gulyás Péter, a JKK kutatómérnöke így fogalmazott: „A rendezvényen lehetőség nyílt egy ipari szimulációs szoftver, a JMAG megismerésére és használatára, ami villamos gépekkel és elektrodinamikával kapcsolatos munkákban bizonyulhat hasznosnak a későbbiekben. A képzés hozzájárult ahhoz, hogy a jövőben tovább erősítsük ipari együttműködéseinket”. 

Számos kutató, oktató és professzor vett részt a konferencián, köztük dr. Horváth Zoltán, az egyetem dékánja is. Azzal köszöntötte a résztvevő partnercégeket és kutatókat, hogy felhívta a figyelmet az egyetem hagyományaira és a többéves tudásra, melyet most nagy erőkkel az új technológiák kutatására fordítanak, köztük az elektromobilitásra is. 

A Széchényi István Egyetem több kutatója, oktatója is beszélt a rendezvényen, mindnyájan egyetértenek abban, hogy az elektromobilitás térnyerésével új feladatok jöttek létre, még többet kell kutatni a témában, hogy később “komplex rendszerként” lehessen vele kezelni - fogalmazott dr. Kuczmann Miklós, a Széchenyi-egyetem Automatizálási Tanszékének professzora. 

Forrás: newtechnology.hu
Kép forrása: pixabay.com - Jogtiszta fotó.
A kép illusztráció.
H.A.