Jövőbeli vállalatok épülnek Győrben

A győri Széchenyi István Egyetem idén is kiemelt figyelmet fordít a vállalatok építésére.

Az idei évben is elindítja a Gyorsítósáv pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, hogy segítse a vállalkozások innovációit és az új cégek létrehozását. 

A Gyorsítósáv pályázat az olyan magyar cégek fejlődését és fejlesztését kívánja támogatni, amelyeknek köszönhetően gyors növekedés várható a gazdaságában és amelyek komoly hozzáadott értékkel bírnak az adott vállalat szektorában. 

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal már évek óta jó kapcsolatot ápol a győri Széchenyi István Egyetemmel és a közös ötletelés 2023-ban is folytatódni fog a bejelentések alapján. 

gyorsit_torzs

Az egyetem kiemelten támogatja az innovatív startupokat

A Széchenyi István Egyetem támogatásával már több olyan vállalat jött létre Győrben, amelyek nyertes pályázattal büszkélkedhetnek, így a helyi intézmény munkája eredményesnek mondható.

A felsőoktatási intézmény még egy külön vállalatot is létrehozott, hogy mentorálják Győrben a szellemi ötletek megvalósítását, a vállalkozások elindítását, valamint a fejlesztések hasznosítását. 

A Széchenyi István Egyetem az elektromos autóiparhoz, a logisztika fejlesztéséhez és a jövő technológiák hasznosításához kapcsolódóan is nyert már pályázatot a program keretein belül.

Forrás: SZE
CS.SZ.