Megújul a megyeháza, új épülettel gazdagodik a Duna-part Győrben

Hamarosan megújul a győri megyeháza Városház téri épülete. A megyei önkormányzat és a város egy új, modern rendezvényközponttal is gazdagodik.

A megyei önkormányzat számos környezetvédelmi, energetikai projektet támogatott az elmúlt években. Pályázatok révén közel 5 milliárd forint jutott Győr város egyes intézményeinek korszerűsítésére.
 
Eljött az idő, hogy az önkormányzat épülete is megújuljon. A homlokzat új hőszigetelést kap, ezt különleges, hőszigetelő vakolattal oldják meg, így az épület formája, látványa nem változik. A tetőre napelemek kerülnek, az így nyert megújuló energia is hozzájárul a hivatal elektromos igényeinek kielégítéséhez. A felújítást az elismert Dreiszker és Társai Kft. végzi.
 
Nem ez az egyetlen beruházás a megyei önkormányzat háza táján: hamarosan megkezdődik annak a Duna-parti ingatlannak a felújítása is, amely a jövőben a hivatal rendezvényközpontjaként működik majd. A 60 éves épület nemsokára teljesen megújul: 730 millió forintos beruházással modern, környezetbarát rendezvényhelyszínt alakít ki benne a megyei önkormányzat. A munkálatok a napokban kezdődtek meg.
 
G.B.
 
 
(Forrás: kisalfold.hu)