Pontosan 4 éve nyitották meg győri digitalizációs központot

Egészen pontosan 4 éve nyitott meg Győrben az egyik legfontosabb digitalizációs centrum.

Pontosan 4 éve, 2018 október végén nyitott meg Győrben az úgynevezett MobillTY-Győr Digitális Élményközpont, amely azóta az egyik legfontosabb digitalizációs centrum lett a környéken. Nem csak a város lakosságának és a cégeknek fontos ez a helyszín, hanem a gyerekek és az oktatás számára is. 

Hazánkban nélkülözhetetlenek az ehhez hasonló intézmények, mivel képesek megerősíteni a diákokat abban, hogy miért olyan fontos a jövő technológiai szakmák tanulmányozása. A központ a rendkívül gyorsan változó piaci trendeket tökéletesen képes követni. 

gyor_digital_torzs

A centrum a nagyválallatokat is képes ide csábítani

Az élményközpont fő feladata egyébként az, hogy a pályaválasztás előtt állóknak bemutassa a modern kor munkaerőpiaci igényeit és legnagyobb lehetőségeit. Főleg informatikához kapcsolódó szakmákat képesek bemutatni a centrumban, hiszen az ilyesfajta projektek rengeteg külföldi céget tudnak behozni az országba manapság.

A beruházás átadásának negyedik évfordulóján elhangzott, hogy olyan csúcstechnológiás és digitalizációs szoftvereket, valamint eszközöket ismerhetnek meg az ide látogatók, amelyek a jövőnket alakítják. A központ következő fő célja, hogy minél modernebb megoldásokkal segítsék a közoktatást Magyarországon.

Forrás: MTI
CS.SZ.