Több beruházás valósult meg Győrben az elmúlt 5 évben

Négy településen hat tárlat és kiállítótér újult meg a térségben az 1,1 milliárd forintos pályázatból az elmúlt öt évben. 

Rengeteg  fejlesztést valósítottak meg Győrben 2017 óta a „Konvent – Káptalandomb Turisztikai Attrakciófejlesztése” elnevezésű pályázat keretében.
 
A Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár, a Káptalandomb Információs Pont és Közösségi Tér, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház, a Soproni Katolikus Konvent, a Császári Imaház és Horvát­zsidányon a plébánia kapott új külsőt és belsőt. A beruházás nemcsak szakrális értékeik megőrzését, fenntartását és bemutatását támogatja, hanem a helyi vallásturizmus fejlődését is. 
 
Az egyházmegyei könyvtár multimédiás eszközöket és biztonsági vitrineket kapott, ezen felül pedig a kiállítótér is kibővült. A látogatóközpontot új bútorzattal és multimédiás eszközökkel fejlesztették, a közösségi térben már 3D számítógépes modellel lehet megtekinteni épületeket és köztéri alkotásokat. Számos modernizálást valósítottak meg, innovatív és interaktív kiállítási eszközt szereztek be.
 
G.B.
 
 
(Forrás: kisalfold.hu)